ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Previous Next

Συμβουλευτικές παγκρήτιου Διαγωνισμού 10/7/21-30΄/7/21

Για τη Βελτίωση τις συνολικής ποιότητας του Κρητικού ελαιολάδου η Κοινσεπ παρείχε δωρεάν οργανοληπτική αξιολόγηση των ελαιολαδών που συμμετείχαν στον παγκρήτιο διαγωνισμό.

Παγκρήτιος Διαγωνισμός 25-26/6/2021

Παγκρήτιος Διαγωνισμός 25-26/6/2021

Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου 2021

Previous Next

Minoan Palace Εκπαίδευση 17/6/2021

Εκπαίδευση προσωπικού Minoan Palace στη Γευσηγνωσία του ελαιολάδου στις 17/6/2021.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ PLUS»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ PLUS»

 Η Διοικούσα Επιτροπή, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ΠΟΙΟΤΗΤΑ PLUS» και με διακριτικό τίτλο «ΠΟΙΟΤΗΤΑ PLUS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», προσκαλεί τα μέλη της στην συνεδρίαση της  Γενικής Συνέλευσης μελών κατά το άρθρο 14 του καταστατικού, που θα διεξαχθεί στα γραφεία της έδρας (Μέλαμπες, Ρέθυμνο, τκ.74100), στις 31/3/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00.

 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
  2. ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

 

Εκδήλωση Facebook live με θέμα “Διαγωνισμοί ελαιολάδου, τα μυστικά της επιτυχίας”

Εκδήλωση Facebook live με θέμα “Διαγωνισμοί ελαιολάδου, τα μυστικά της επιτυχίας”

Εκδήλωση μέσω Facebook live με θέμα:

“Διαγωνισμοί ελαιολάδου, τα μυστικά της επιτυχίας” 

την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 16.30 – 17:30 

Θα μιλήσουμε για τις γεύσεις και τα αρώματα τους ποιοτικού ελαιολάδου, την σωστή επιλογή παρτίδων και βέβαια για τις διαδικασίες των ίδιων των διαγωνισμών. 

Εισηγήτρια μας θα είναι η κα Ελευθερία Γερμανάκη,  υπεύθυνη του Εργαστηρίου μας, με πολυετή εμπειρία ως κριτής σε διαγωνισμούς ελαιολάδου της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καλεσμένοι μας θα είναι παραγωγοί  πολυβραβευμένων ελαιολάδων, για να ακούσουμε την δική τους εμπειρία. 

 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου ΑΣΡ και την  “Ποιότητα plus” ΚοινΣεΠ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.

Ας μάθουμε να δοκιμάζουμε το ελαιόλαδο

Ας μάθουμε να δοκιμάζουμε το ελαιόλαδο

1. Βάζουμε περίπου 15 ml ελαιολάδου στο ποτήρι δοκιμής και καλύπτουμε με τον ειδικό ύαλο **.

2. Τοποθετούμε το ποτήρι δοκιμής σε θερμαντική συσκευή για να φτάσει το δείγμα μας σε κατάλληλη θερμοκρασία δοκιμής (28 οC, ±2).

3. Κρατάμε το ποτήρι δοκιμής στην παλάμη μας και συγκρατώντας τον ύαλο με το άλλο χέρι, περιστρέφουμε το ποτήρι σε γωνία για να διαβραχεί η εσωτερική του επιφάνεια.

4. Αφαιρούμε τον ύαλο και με κοφτές εισπνοές, αξιολογούμε την ιδιότητα του φρουτώδους (αρώματα και εντάσεις τους ) καθώς και τυχόν ελαττώματα (αρνητικές ιδιότητες).
Καταγράφουμε τα ευρήματά μας

5. Βάζουμε μικρή ποσότητα στην στοματική μας κοιλότητα (περίπου 3 ml) και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της με την γλώσσα μας, για να αξιολογήσουμε τις ιδιότητες
«πικρό» και «πικάντικο», τυχόν ελαττώματα αλλά και το γενικότερο γευστικό προφίλ. Καταγράφουμε τα ευρήματα στο φύλλο δοκιμής.

** εκτός εργαστηρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο ποτήρι για λόγους εκπαίδευσης ή προσομοίωσης

 

www.oliveoiltastinglab.gr
τηλ. 2831 200883 | Σε συνεργασία με την ” ΚοινΣ.Επ

 

 

Η Oργανοληπτική Aξιολόγηση Ελαιολάδου σε 5 Bήματα