
Βιώσιμη ανάπτυξη που εστιάζεται σε δράσεις για την προώθηση της αειφορίας ,της κοινωνικής αλλά και οικονομικής ισότητας ενώ παράλληλα και της προστασίας και ανάπτυξης των κοινών αγαθών.
Για τη Βελτίωση τις συνολικής ποιότητας του Κρητικού ελαιολάδου η Κοινσεπ παρείχε δωρεάν οργανοληπτική αξιολόγηση των ελαιολαδών που συμμετείχαν στον παγκρήτιο διαγωνισμό.
Εκπαίδευση προσωπικού Minoan Palace στη Γευσηγνωσία του ελαιολάδου στις 17/6/2021.
Η Διοικούσα Επιτροπή, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ΠΟΙΟΤΗΤΑ PLUS» και με διακριτικό τίτλο «ΠΟΙΟΤΗΤΑ PLUS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», προσκαλεί τα μέλη της στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης μελών κατά το άρθρο 14 του καταστατικού, που θα διεξαχθεί στα γραφεία της έδρας (Μέλαμπες, Ρέθυμνο, τκ.74100), στις 31/3/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :
1. Βάζουμε περίπου 15 ml ελαιολάδου στο ποτήρι δοκιμής και καλύπτουμε με τον ειδικό ύαλο **.
2. Τοποθετούμε το ποτήρι δοκιμής σε θερμαντική συσκευή για να φτάσει το δείγμα μας σε κατάλληλη θερμοκρασία δοκιμής (28 οC, ±2).
3. Κρατάμε το ποτήρι δοκιμής στην παλάμη μας και συγκρατώντας τον ύαλο με το άλλο χέρι, περιστρέφουμε το ποτήρι σε γωνία για να διαβραχεί η εσωτερική του επιφάνεια.
4. Αφαιρούμε τον ύαλο και με κοφτές εισπνοές, αξιολογούμε την ιδιότητα του φρουτώδους (αρώματα και εντάσεις τους ) καθώς και τυχόν ελαττώματα (αρνητικές ιδιότητες).
Καταγράφουμε τα ευρήματά μας
5. Βάζουμε μικρή ποσότητα στην στοματική μας κοιλότητα (περίπου 3 ml) και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της με την γλώσσα μας, για να αξιολογήσουμε τις ιδιότητες
«πικρό» και «πικάντικο», τυχόν ελαττώματα αλλά και το γενικότερο γευστικό προφίλ. Καταγράφουμε τα ευρήματα στο φύλλο δοκιμής.
** εκτός εργαστηρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο ποτήρι για λόγους εκπαίδευσης ή προσομοίωσης
www.oliveoiltastinglab.gr
τηλ. 2831 200883 | Σε συνεργασία με την ” ΚοινΣ.Επ